Wednesday, December 8, 2010

cepat balik !

yeah saban hari aku ayik dengan kotak, tupperware, plastik hitam, ohh habuk ;DD grr cepat lahh semua ini berlalu. bhahaha selongkar lagi hari ini sorang sorang menyelongkar pun best jugak mama pegi london weight management. penat hee rase teringin nak MEMBACA pulak tapiiiii sume buku pun dahh masuk kotak. yess masuk bilik ablong kita tgk ape ade. gempaks, krekos, arenas, utopias ciss sume pun dahh bace hee jual bpe duit byk jugak dapat kn kn kn. ohh satu sudut rak nihh byk wooo majalah SISWA. pelik asal ablong melanggan majalah nihh sepanjang menengah dia. capai satu selak selak ceyyy kelemahan PLKN, abaikan lambat lagi. Golkar kembali berkuasa hee sape nihh ? tak menarik pun selak lagi yeah Lelaki Tiong Hua. menarik ? well saya bace lompat lompat jumpe perkataan prejudis :

         ohh prejudis ? lelaki ini prejudis kepada komunisme.
         "komunis menolak kewujudan Tuhan dan menceraikan hubungan antara anak dan ibu bapa"
         tapi lelaki ini terfikir : orang yang membunuh dan membuang bayi yang tidak berdosa di lorong-  lorong atau tong sampah atau diberi makan anjing lebih patut dipandang hina dan lebih 
         berbahaya daripada komunis. * errk ? bhahaha ntah lahh same jehh kot komunis pun bahaya 
         jugak kan kan ?

lagi lagi  : pak cik dalam cite nihh cakap " sebenarnya persepsi masyarakat sudah agam dgn prasangka dan prejudis. jika kita tidak membuat penilaian dan hipotesis, kita mungkin terikut sama. diskriminasi politik, etnik dan ras oleh sesetengah pihak menyebabkan ramai anak muda terkorban. di Iraq, menyaksikan darah-darah bersatu di Fallujah dan Najaf. di Palestin menyaksikan ramai ibu-ibu kematian anak dan saudara mara mereka diburu peluru liar israel. media pernah hangat memperkatakan isu hijab di perancis. Jean pierre membulatkan tekad meluluskan rang undang-undang mengharamkan pemakaian tudung di sekolah awam. jelas prejudis ada di mana-mana di seluruh dunia "

waaa sumpa bende bende nihh terlalu matang untuk diterima dan difikir kan pada peringkat umur mcm aku nihh. hahaha jadi baca untuk menambah pengetahuan am pasal isu dunia jelahh ye ? okay tutup cite.

petang tuhh seperti janji abah bawak pergi botani. sesat kot haha abah ta tau tempat gps pun ta bole pakai pasal gps pun ta tau. last last redah jumpa juga. yess i'm green people cantik ! abah abah nanti atin nak dtg lagi tau before kitaa pindah. abah kate ' yelahh nanti pergi sama dgn ablong' bhahaha dia akan balik lagi 2 hari bersama coklat yang banyak dari singapore. ohh i miss you a lot so cepat cepat lahh balik nak tgk narnia lagiiiii ;D

the enjoy me huh ?