Friday, December 30, 2011

jeez time is running up.

LOL drama tentang dhia pun dah habis sob sob tipulahh kalo kate tak nangis time tengok episod last dia kan but it is always the same, our local drama. macam tulah ending. kalo yang baik tak mati, yang jahat lahh mati. *habis tu nak expect ending macam mane kan. sebab yang hidup pasti akan mati. no need to correct me yeah it is fucking right. haha okay i'll shut up for this issue =..=

hemm let see, pejam celik pejam celik 2011 nak habis daa. haa sape yang tak sedar lagi tuhh bukak mate bukak minda bukak hati. pfttttt korang menyampah bace ? okay bole tekan pangkah kat atas. cepat nanti terlanjur bace muntah pulak nak merapu banyak lagi nih. nak merapu sebab lepas ni tak dapat update blog daa. tahun depan SPM ngeh ngeh nak fokus bagi mama abah bahagia. walaupun takot and rase mcm belum sedia, life goes on. so macam mane punn kene kuat macam DHIA tuhh. *jgn tgk tak ambik pengajaran kata mama :)

zaman honeymoon 2011 aku.


tapi akhirnyaa aku tetap single sampai 2012. haha problem ? no it is not a big deal for me. i have friends which is more and more important. tapi boyfriend juga pengubat hati. tahun depan nak fokus sefokus fokusnya demi masa depan yang lebih cerah. erkk skema kejap -.-'' so kene fight. hehe :3

i said i'll fight, i didn't said i'll fight fair.

bukan maksud ku untuk bermain kotor cuma curi tulang siket disebalik perkataan FOKUS ituu. *kalo fokus memanjang mati lahh -.- jadi akan ade adegan tiru meniru dan tidur awal demi homework, makan sambil bercakap or tido sambil belajar. (tahniah sape dapat bace :P) tapi azam tahun baru hendak menghentikannya dan untuk beginner macam aku adalah dengan mengurangkannya.

lepas tuhh nak fight untuk aktif jogging petang petang kat hostel tuhh demi bentuk badan ideal. urhh setakat ni alasan tu jelah yang berjaya mendorong. dan nak kurangkan perbelanjaan. aku nihh boros orangnyaa jadi kene mula berlatih dari sekarang. banyak nak kene fight nihh -.-''

lepas tu taknak jatuh cinta dahh. HAHA aku ade satu perangai yang err macam nihh :
"i don't need reason to love, i just love"
so susah untuk diri sendiri even actually aku jarang take it seriously :3

and lastly and the most importantly, aku nak stop jadi hamba yang leka, lalai dan sebagainya. taknak nanti mati tak bawak ape ape. Hlovate cakap dalam novel dia "kita hidup untuk akhirat". susah memang susah tapi fikir diri nihh makin tua dan matang, kene lah pandai buat pilihan and kuat untuk tetap pada pilihan yang aku buat. aku nak jadi macam Dhia :)

you live only once. so do my 2012.
so never take anything for granted.

okay sila amin-kan. terima kasih ^^