Thursday, December 22, 2011

Segment : ''Bloglist - We Are The SBP Student "


tengah tengah hening satu per tiga malam nihh otak macam cerah jehh nak menyahut seruan rakan seperjuangan kitaa jeng jeng iaitu Amal Azraai Azuha nihhh. so mari ramai ramai join ini punya segmen :) sape nak join bole klik dekat name dy ye ^^ okay i'll stop this my-kind-of-useless-talk thinggy =.='' papepunn kalo buat something tuhh biarlah sampy menang kan. HAHA

so first of all let me introduce myself.


sory if you'e not interested but sini nak angkat bakul siket. siket jehh ta banyak punn kita kecik bakul besar ta larat nak angkat :P

currently known as fairuz. yeah i'm a hostelite. nampak baju batik kesayangan aku ? cantik kan ye aku tauu :) nampak lencana yang unik lagi unggul tu ? haa tu SMS KUBANG PASU punye badge. bile duduk sbp nihh of course lahh sume orang expect yang bagus dari kita. so budak budak kat sini punn sume capai ducatti nak pecut satu sama lain. tapi pecut secara sihat kalo tak diri sendiri rugi. 

well i'm one of the second intake student. it took me quite a while to befriends with most of my classmates. yelahh classmates aku mase tuhh sebuk hal masing masing so aku punn buat hal sendiri lahh kan.but all of them are actually really good in making people laugh. so the laughter became one and so do us :) maybe this gonna sound like 'alaa macam kelas kau sorang jehh yang gempak' but hell yeah. memang kelas ak gempak HAHA so deal with it yawww. and aku mengaku aku judge classmates aku well biasalahh first impression tuhh always akan ade for new people like me. but i guess we can't judge the book by its cover right ? and i learned. so sini nak jerit kuat kuat bahawasanya saya sayang 4 WAJA :D


itu cite dekat sekolah y bercampur jantina. yeah my first time since aku darjah 1. ceit form 4 baru dapat merase skolah campur kahkahkah. hal kat hostel pulak satu cite tapi semua perempuan so kesah ape kan ? tau tau terkandas dekat dorm form one. sorry ye adik adik kakak bukan orang yang mesra alam jadi bagi kakak peluang untuk kenal adik adik pelan pelan. erkkk skema gilaaa -.- dah shhh aku ta cakap mcm tu punn. ta lame lepas tu dapat pindah dorm form 4. yeah there is where I belong :)

demi menjulang kecemerlangan di persada marcapada, ak punn berkawan lahh dgn sape sape yg aku rase ak ngam and akhirnya jumpe yg satu kepala.biasalahh hidup nihh bukan sume orang boleh terima kita seadanya. so no need to be fake because people love you for who you are :) then bila dahh satu kepala tuhh sume bende yg kteorang buat same same punn dah sure sure jadi best kan.so every moment together is precious to me. kenangan kenangan manis nilahh yg aku nak bawak keluar buat koleksi untuk anak anak cucu cicit aku. i'm so gratefull sebab bukan semua orang bertuah macam aku. sebab kawan sehidup semati nihh susah nak cari. tapi aku tau aku tak salah pilih :)


 haha kalo nak cite sume panjang lebar lahh tak masuk lagi kegiatan haram kteorang okay aku bukan mulut tempayan so simpan rahsia ^^

kenangan buruk ? haha banyak jugak tapi yg paling aku ingat ialah malam saat saat aku rase kegelapan menyelubungi aku. yeah malam ade spotcheck and phone aku kene rampas. taklah sampai ta bole hidup tapi hampir mati kerinduan sama mama and abah tersayang. haha heyyy aku budak baik tak salahgune phone buat texting boyfriend. mane main kapel kapel nihh adoi tahun depan spm nak jdi doktor kumpul duit baru pikir nak mengandung beranak halal. erkkk okay masuk 18SX pulakk sorryy >,<

dahh lahh penat 'bragging' haha sape yg bosan tiada kata maaf dariku heh sape suro bace ? okay takmo cari gado mama kate hidup nih kene jage perhubungan sesama manusia.haa ? aku skema dgr cakap mama aku ? peduli ape aku nak masuk syurga hikhik.
okay syarat terakhir kene tag pulak. so nak tag dia, dia dan dia :)