Friday, November 30, 2012

it is just the beginning :)

okay now that i am officially retired from the school life, i seriously have no idea on what to do for the rest of the holiday =.= haha even actually byk je plan, budget pulak tade haih susah betul org tade keje nihh ceyy. lek lek aku baru je habis skola pape punn kita lepak lepak and enjoy while spending time with da family. fucking glad lah aku ta dapat PLKN. haha membe membe yang dapat sume dah dicampak merate-rate. act kalo dapat pun seronok tapi tak dapat berganda-gandalahh keseronokan hoho ^0^ okay sini nak tayang siket saat saat zaman persekolahan aku berakhir. ouh i miss school like hell already T.T





haha seriously spm was fun ! macam macam dapat buat time spm, waden pun tade so kelua masuk hostel tuh atas kesukaan hati sendiri. haha i'm gonna miss all these.banyak pengalaman baru bile belaja dekat skola. even actually hakikatnye ape yg kite belaja kat sekolah tuh tade kene-mengene utk persiapan menghadapi dunia luar. tapi sebab perhubungan yang terjalin, dugaan dugaan yg datang, konflik feeling haha sume tuh sebenanya tanpe sedar byk mematangkan aku. and jauh dan jauh dan jauh lagi di sudut hati aku sebenanya suspen gilaa bile fikir perjalanan hidup lepas nihh. ke mane aku tercampak, kene cari kawan baru, masalah study lagi nty. haih, and what's worse is that aku tade hala tuju seterusnya. nak follow the flow ? itu pun aku sangat ta yakin. tapi tape. positive thinking itu sgt membantu. haha rezki kat mane mane kan ? cume kite kene pandai cari dan banyak berdoa. aku sgt hope aku takkan tersalah pilih or terlepas mane2 peluang akan datang. and aku sangat hope result spm aku keluar cemerlang gemilang terbilang. amin.

all the tough decisions in life are never meant to be easy. i'll remember :)

aku bersyukur sebab dapat habiskan zaman sekolah aku dgn berhemah. ceyy lalu aku tinggalkan kedah jelapang padi tu dgn dada yang lapang dan takde sebarang penyesalan. hmm ntah bile lagi nak sampai sane selain time amik result nty -.- okay plan seterusnye nak ambik lesen. tapi kan hesh nak stat pun aku cuak. yelaa motor pun ta penah bawak, ape lg kerete kan. huu sgt seram bile pkir pasal accident sume. padahal certain case tu salah org lain. well org pun ckp kalo mende mmg nak jadi kite mmg ta dpt nak elak. mcm ape yg tgh jadi kat aku skarang :  i think i got knocked down by love.

so actually after all this, perjuangan hidup ak yang sbenar baru je nak mule. lps ni ta bole lahh nak bermanje manje sesuka hati. haha aku kat hostel tuhh kupas rambutan pun kwn yg buatkan. haha kiddin yaww but papepun huu terima kasih kawan kawan sebab sudi terima aku yg ntah pape bajet matang nih T.T you all are the best lah ! pegi mane mane pun mustahil untuk aku cari pengganti korang. haha lps nih jugak kene pandai urus kewangan. before nih boros gila ek mentang mentang duit mama abah bagi. ta cukup mintak, okay sesi perjuangan membalas jasa mama abah pun bakal bermula. harap berpeluang amin amin amin. and last but not least, kene pandai jage diri. kejahatan di mana mana ceyy mcm filem lak haha tapi kebaikan pun dimana mana. erkkk okay done merepek :D