Thursday, May 23, 2013

50% prepared.

Assalamualaikum, hello :)

So after a while, akhirnya aku akan melangkah ke satu cara hidup yang baru. hihi over gilaa je ayat. Setelah 7 bulan menggendut, memanjakan and menggemukkan diri dekat rumah, believe it or not i'll be gone in two days ! Agak runsing jugak memikirkan tawaran MARA or UPU. But i made up my mind, i decided to go to PASUM, coarse sains hayat.. Alhamdulillah itu memang first choice. May Allah ease everything :)

The reason i don't go for MARA offer is because.. i didn't get the one that i want. Siapa lepas ni dalam family ungkit why tolak mara aku bunuh diri. just kidding. Papepun, aku sangat bersykur sebab diberi pilihan kat mane nak sambung study. Aku harap aku buat pilihan yang tepat. Amin.

So segala document boleh kata dah 50% siap. banyak jugak dugaan nak siapkan semua ni -.- sekarang ni aktiviti yang paling malas dan leceh skali. packing. kalau aku anak orang kaya aku upah orang je tolong buatkan. ni result medical check up pun buat aku nervous semacam pehal ntah. tetibe aku positive mengandung, positive ambik dadah lak haha mampussss. mintak dijauhkan. overthinking ruins everything. kau tak buat nak cuak buat ape. deep. hihi

lepas ni mesti lama tak boleh jenguk blog tsk tsk tsk T.T 
nah kata kata semangat, hihi goodluck for all of you yang bakal further tu ! work hard, and always make du'a  okay ? Stay happy, stay positive. kejayaan tu sangat manis, especially when it comes from your own effort. Don't take it for granted. No pain, no gain. Till the next post, assalamualaikum :)